Kihla vandt Spinnup Legatet 2017: Et talent-legat, der uddeles til upcomming musikere af Spinnup og Royal Beer. Med legatet følger 20.000 kr, et mentorforløb med nogle af musikbranchens bedste rådgivere, en studio-session, en showcase på SPOT-festival samt et helt års forbrug af Royal Beer!

Men hvad har Kihla fået ud af sit legat? Og hvad er næste skridt for den RnB-vibede sangerinde? Vi har spurgt hende!

17_1130Kihla1921

Hej Kihla! Nu er dit legat-forløb slut, og vi er så nysgerrige på din oplevelse med det hele! Er du frisk på at svare på lidt spørgsmål?

Ja da! I skyder bare løs.

Perfekt! Vil du fortælle hvad der har været det bedste ved dit legat-forløb?

Det bedste ved legatet er alle oplevelserne! Selvfølgelig er pengene også mega fedt, men oplevelserne har lært mig enormt meget. Min yndlings oplevelse er helt klart SPOT, hvor jeg stod på scenen og så, at der var en pige, som kunne alle mine sange ord for ord. Det varmede hjertet, og det gav mig lyst til at fortsætte med det jeg laver.
Derudover var det sindssygt crazy at se mit ansigt på et billboard i Rådhuspladsen – like BAM!

Hvad var de vigtigste råd du fik fra de forskellige mentorer?

DJ Kongsteds bedste råd var at være ærlig overfor publikum, hvis tingene ikke går helt som planlagt. Tingene kan godt finde på at gå en alternativ rute i et liveshow – men derfor kan det stadig være sjovt at optræde!

Mie Falkenstrøm’s (Creative Strategist på Universal) bedste råd var “Planlæg, planlæg, planlæg”.
Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg har været meget care free, når det kommer til hvornår, hvor og hvordan jeg lægger min musik ud. Det hele skete ret random, og jeg lagde tit sange ud klokken 04:00 om morgenen, uden at fortælle nogen om det. Her gav Mie mig et rigtigt godt indblik i, hvordan man planlægger perioden op til release, og hvordan man kan være kreativ med det.

A&R Maria Kabar fik mig til at overveje at inddrage mere personlige elementer i min musik. Jeg har længe tænkt på at lege med musikalske elementer fra smukke Afrika, og Maria rådgav om, hvordan jeg kunne gøre det til min helt egen version af det. Det var fedt og også en øjenåbner!

Var der noget der overraskede dig i forløbet?

Det er enormt vigtigt for mig at udtrykke, hvor godt jeg er blevet modtaget! Der har altid været en mega dejlig atmosfære hos Universal Music – det var lige meget hvem jeg stødte ind i mens jeg var der! Personligt troede jeg, at folk i branchen ville rende rundt og ikke have overskud til lille mig – men på trods af alt travlheden, så var folk enormt imødekommende, og glade for at have en lille snak.

Hvordan var det at optræde på SPOT?

Det var mega mega fedt! Jeg følte at der var en helt fantastisk stemning – og jeg opdagede som sagt, at der var mange der sang med!

Hvem skal du drikke dit årsforbrug af Royal med?

Jeg vil helt klart gerne dele mit årsforbrug med mine venner. Jeg har allerede delt ud til nogle venner, og tænker at nyde det med endnu flere henover sommeren!

kihla roayl

Hvad glæder du dig mest til nu?

Jeg glæder mig mest til at vise mit nye musik! Og så glæder jeg mig helt sikkert også til at lave min første musikvideo! Stay tuned!

Vil du anbefale andre at stille op til legatet?

Ja! 1000% Det er en virkelig god måde at få sin musik hørt på. Man kommer i kontakt med en masse dygtige mennesker, som er gode til at hjælpe en på vej i musikbranchen.
Og så er der selvfølgelig også SPOT, som kan åbne en masse døre. Der er så mange muligheder! Det har været en meget surreal oplevelse, som jeg helt klart kommer til at fortælle mine børnebørn om en skønne dag!

Hos Spinnup er vi vilde med den seje sangerinde – og glade for hendes positive oplevelse med legatet! Behøver vi at sige, at vi glæder os til at høre endnu mere musik fra Kihla!?