News

Interview: Det har Kihla fået ud af spinnup-legatet!

Kihla vandt Spinnup Legatet 2017!
Med legatet følger et mentorforløb med nogle af branchens bedste rådgivere, en studio-session, en showcase på SPOT-festival samt et års forbrug af Royal Beer.
Men hvad har Kihla så fået ud af sin præmie? Og hvad er næste skridt? Vi har spurgt hende!

17_1130Kihla1921

Hvad har været det bedste ved dit mentor-forløb?

Det er enormt vigtigt for mig at udtrykke hvor godt jeg er blevet modtaget! Der har altid været en mega dejlig atmosfære hos Universal Music, og det var lige meget hvem jeg stødte ind i mens jeg var der! Derudover var det sindssygt crazy at se mit ansigt på et billboard i Rådhuspladsen – like BAM!

Hvad var det bedste råd du fik af hver af de forskellige mentorer?

DJ Kongsted rådgav mig til være ærlig overfor publikum, hvis tingene ikke går helt som planlagt. Nogle gange må man bare indse, at man blot er et menneske, og at tingene godt kan finde på at gå en alternativ rute, men derfor kan det stadig være sjovt!

Derudover lærte jeg meget af min snak med Mie (Mie Falkenstrøm, Creative Strategist på Universal). Her var det vigtigste råd: Planlæg, planlæg, planlæg.
Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg førhen har været meget care free, når det kommer til hvornår, hvor og hvordan jeg lægger musik ud. Det hele skete ret random. Jeg blev færdig med en sang, redigerede et billede og lagde det op klokken 04:00 om morgenen, uden at fortælle folk om det på facebook eller andre steder. Her gav Mie mig et rigtigt godt indblik i, hvordan man planlægger perioden op til release og hvordan man kan være kreativ med det.

A&R Maria Kabar fik mig til at overveje at inddrage mere personlige elementer. Jeg har længe tænkt på at lege med musikalske elementer fra smukke Afrika, og Maria rådgav om, hvordan jeg kunne gøre det til min helt egen version af det.

Var der noget der overraskede dig?

Personligt troede jeg, at folk i branchen ville rende rundt og ikke have overskud til lille mig, eksempelvis når jeg trådte ind på Universal kontoret. Men på trods af alt travlheden, så var folk enormt imødekommende, og glade for at have en lille snak.

Hvad glæder du dig mest til nu?

Jeg glæder mig mest til at vise mit nye musik!. Og så glæder jeg mig helt sikkert også til at lavet min første musikvideo!

Vil du anbefale andre at stille op til legatet?
Ja! 1000% Det er en virkelig god måde at få sin musik hørt på. Derudover kommer man i kontakt med en masse dygtige mennesker, som er gode til at hjælpe en på vej i musikbranchen. Og så er der selvfølgelig også SPOT, som kan åbne en masse døre. Der er så mange muligheder! Det har været en meget surreal oplevelse, som jeg helt klart kommer til at fortælle mine børnebørn om en skønne dag!

 

Vi glæder os til at høre mere musik fra seje Kihla