Artists

GMG signes af MUF10 Records

Den danske hiphop-trio GMG blev i slutningen af august signet til MUF10 Records – en underafdeling af Danmarks største pladeselskab, Universal Music. 

Startede som et hyggeprojekt
Det hele startede egentlig som et hyggeprojekt, da de tre GMG-medlemmer Liko, Tony og Frankie mødte hinanden i den lokale ungdomsklub. Sammen begyndte de at skrive tekster og producere beats, der med tiden viste sig at have et stort potentiale.

800.000 streams på seks måneder
Efter nogen tids overvejelse, valgte de tre unge talenter i marts via Spinnup at udgive deres første single ’Normala Bar’ under navnet GMG – en single, som på mange måder var startskuddet på den hype, der kun er vokset med tiden. På under et halvt år har GMG’s første single nemlig fået mere end 800.000 streams på Spotify, og dét fangede MUF10 Records interesse, som så ”et stort potentiale for GMG til at lægge sig forrest i den nye generation af unge talenter på den danske hiphop-scene”, som MUF10 Records A&R udtaler.

Ny single i slut oktober
Nu står gruppen så med en pladekontrakt i hånden og går en lys fremtid i møde. Men der er ikke tid til at hvile på laurbærrene, for ambitionerne er høje, og gruppen planlægger da også allerede at komme med deres næste singleudspil i slutningen af oktober, og selvom de nu er signet til et stort pladeselskab, er planen at fortsætte i den oprindelige stil, som satte GMG på landkortet i første omgang.

En solid live-karriere
Sideløbende med de kommende udgivelser er ambitionen at opbygge en solid live-karriere for GMG. Alt tyder altså på, at vi kommer til at høre langt mere fra der tre unge talenter og deres hiphoppede univers i den nærmeste fremtid. MUF10 Records repræsenterer – udover GMG – flere store danske hiphop-navne som I$WAAL, Xabski, LOLO og Young Juu.

Lyt til GMG’s single ‘Normala Bar’ her: