News

ADNAN ER MÅNEDENS SPINNUP-ARTIST

Hver måned udvælger Spinnup Danmark ”månedens Spinnup-artist” i samarbejde med de danske Spinnup-scouts! Månedens Spinnup-artist får lidt ekstra love og opmærksomhed, så vi kan lære artisten og musikken bedre at kende!

Denne måneds Spinnup-artist er singleaktuelle Adnan!

 

Adnan laver urban hiphop med et stærkt lyrisk univers. Musikken er personlig med sin egen karakter og dybde – selv beskriver Adnan sin musik som melankolsk: ”Man kan ane melankolien i alle mine ting, selv i de lidt mere opløftende sange.” Adnan

Adnans første møde med rap, var da hans storebror spillede Nas-albummet ’I Am’ en tilfældig morgen på værelset. Adnan blev opslugt af genren herfra! Det var dog først da han senere faldt over sangen ‘Dommedag nu’ fra Den Gale Pose, at Adnan for alvor fandt sin egen retning:

”Der gik det op for mig, at det er den dystre side af rapmusikken som tiltalte mig. Måden at få sine frustrationer ud på. Dem havde jeg massere af, og nu fandt jeg en måde at komme ud med dem på, så jeg begyndte med det samme at rappe!” Adnan

Det blev startskuddet for Adnan, der i dag har udgivet flere singler gennem Spinnup, heriblandt nummeret ‘Heromkring drømmer man ikke’, der blandt andet gav ham en nominering til Spinnup-legatet og en anmeldelse i musikmagasinet Gaffa.

Et personligt tekstunivers

Adnan er udvalgt af Spinnup-scouts Anna Meldgaard og Julia Bratland. Begge scouts understreger især Adnans stærke og personlige tekstunivers:

”Hans tekster er utrolig personlige, og han har tydeligvis en masse relevant på hjerte” Anna Meldgaard, Spinnup scout

”Adnan har oprigtige historier at fortælle, og formår at formidle historierne gennem metaforer, slang og et godt greb om sproget” Julia Bratland, Spinnup scout

Ifølge Adnan selv, er det vigtigste element i hans musik også den lyriske dybde:

“Ordene er mit største redskab til at udtrykke mig.  Det er vigtigt for mig at have en lyrisk dybde i min musik og ikke mindst at folk kan mærke følelserne i det. For alt min musik er ægte følelser og ægte historier, det er vigtigt for mig at folk ikke er i tvivl om det.”

De stærke tekster er inspireret af nærmiljøet, hvor både store og små indtryk fra hverdagen skaber fortællingerne i musikken.

Tør at være anderledes

Udover tekstuniverset, understreger Anna Meldgaard også Adnans måde at skille sig ud på:

“Han formår virkelig at skille sig ud. Han går let og elegant udenom den populære afrobeat, og holder hiphoppen autentisk. Dog er han på samme tid meget eksperimenterende med sin musik, og formår derfor at ramme et bredere publikum.” Anna Meldgaard, Spinnup scout

Som artist vægter Adnan også det unikke i musikken højt:

“Jeg ved det er corny as fuck at sige, at man ikke lyder som nogen andre. Man kan selvfølgelig godt ane tidens lyd i mine ting: autotunen, det melodiske udtryk osv., men jeg gør en stor ære i at gøre det på en måde, så man ikke kan forveksle det med noget andet, fordi det er helt sit eget.”

Vi glæder os til at følge med i Adnans musikalske udvikling fremover!

Lyt til Adnans nyeste single ‘Noget for noget’ lige her:

Følg Adnan på Facebook lige her

Følg Adnan på Instagram lige her